Vi har gennem længere tid været  i kvalitetsudviklingen af det gode frikvarter. Vi er igang og har delvis skabt en målrettet og systematiseret pause- og overgangsordning på skolen.
De fysiske udfoldelsesmuligheder er mange da vi dels har den traditionelle asfalt skolegård men også to haver og en sportplads at udfolder sig i. Af  konfliktreducerende tiltag og bevægelsesfremmende ordninger har vi i perioder haft en uddannet legepatrulje til at lede legen. Dette vil vi i skoleåret 2013- 2014 igen gøre mere aktiv.
Skolernes motionstrailer har lige så ofte den har kunnet ladet sig gøre været i brug i frikvarterene på Korning Skole.
Lærersamværet med eleverne i frikvarter er altid en mulighed, men oftes er det organiseret ved en eller to synlige gårdvagter. Lærerne/pædagogerne tager imod eleverne i klassen, når det ringer.